امروز : سه شنبه 8 فروردين 1396 / 20:18
نظر و پیشنهاد

امام علی علیه السلام: عفّت، نفس را مصون مى دارد و آن را از پستیها دور نگه مى دارد.

دبیر هیأت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای استان کرمان:

تبلیغات داوطلبان پیش از تأیید صلاحیت در فضای مجازی، تخلف است

دبیر هیأت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای استان کرمان تصریح کرد: انتشار لیست گروهی افراد نیز به منظور تبلیغ قبل از تأیید صلاحیت، تخلف محسوب می‌شود.

رییس هیات نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان کرمان:

وارد نشدن به زندگی خصوصی افراد، مورد تأکید است

رییس هیات نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان کرمان گفت: نگه داشتن حرمت مردم و وارد نشدن به زندگی خصوصی افراد، مورد تأکید هیأت نظارت انتخابات شوراهای اسلامی استان است.

در نشست عمومی شورا؛

بودجه‌ی سال آینده‌ی شهرداری کرمان 650 میلیارد تومان مصوب شد

در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان بودجه‌ی سال آینده‌ی شهرداری کرمان 650 میلیارد تومان مصوب شد.

جانشین مدیر پروژه‌های خاتم در شهر کرمان مطرح کرد:

استفاده از تکنولوژی روز دنیا در تقاطع‌های غیرهم‌سطح شهر کرمان

جانشین مدیر پروژه‌های خاتم در شهر کرمان گفت: از 389 نفر نیرویی که به‌وسیله‌ی قرارگاه خاتم در کرمان به کار گرفته شده‌اند، فقط پنج نفر غیربومی هستند.

در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان؛

با کلیات اجرای 100 میلیارد تومان پروژه‌ی عمرانی توسط جهاد نصر موافقت شد

نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان، امشب با حضور رییس و سایر اعضای شورا و شهردار کرمان برگزار شد.



زمان انتشار :
سه شنبه 22 مهر 1393 | 11:15
 شماره خبر :
9307296

دوستداران کله‌پاچه بخوانند

دوستداران کله‌پاچه بخوانند

کله پاچه یکی از غذاهای سنتی منطقه خاورمیانه و قفقاز جنوبی است. روش طبخ آن در کشورهای مختلف تقریبا مشابه است.
در کشور ایران و ترکیه این غذا با نام «کله پاچه»، در کشورهای عربی با نام پاچه و در ارمنستان، آذربایجان و گرجستان با نام خاش مطرح است.
کله پاچه که از پختن سر، دست و پای گوسفند تهیه می‌شود، از بخش‌های مختلفی چون بناگوش، زبان، مغز، چشم، گوشت، صورت و پاچه تشکیل شده است. این غذا با واحد شمارش دست بکار می‌رود و هر دست کله پاچه شامل یک کله و چهار پاچه است. شایان ذکر است که آب این غذا نیز بعنوان پیش غذا به همراه نان خورده می‌شود.

خواص متمایز کله‌پاچه
کله‌پاچه غذایی پرانرژی و با کیفیت پروتئین بالا محسوب می‌شود. پروتئین موجود در آن برای رشد و ترمیم بسیاری از بافت‌های بدن مفید است. زبان گوسفند سرشار از ویتامین‌های گروه B بخصوص ویتامین ۱۲ B است که این ویتامین‌ها نقش‌های مفید زیادی برای بدن دارند. بعنوان مثال ویتامین ۱۲ B، در خون‌سازی و عملکرد سیستم عصبی نقش دارد.
پاچه گوسفند دارای طبع سرد است و خواصی چون رقیق‌کنندگی خون، ملین، التیام‌دهنده زخم‌های داخلی و افزایش‌دهنده شیر مادر را دارد. نشان داده شده است که این غذا حاوی ماده مغذی به نام کوآنزیم Q10 است. کوآنزیم Q10 بعنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی است که از طریق دفع مواد مضر تولید شده در بدن در نتیجه فرایند‌های متابولیکی مختلف و جلوگیری از آسیب سلول‌ها نقش مهمی‌ را ایفا می‌کند. همچنین استحکام عملکرد سلول، تحریک سیستم ایمنی، بهبودی و کنترل بیماری‌های فشار خون، سکته قلبی، پارکینسون، انواع سرطان و غیره از دیگر نقش‌های کوآنزیم Q10 است.

مضرات کله پاچه
کله پاچه با وجود دارا بودن پروتئین و ویتامین‌ها، سرشار از کلسترول و اسیدهای چرب مضر است. کلسترول چربی است که خاصیت رسوب کردن در عروق خونی بدن را داشته و در کنار سایر عوامل خطر منجر به انسداد و گرفتگی رگ شده و زمینه‌ساز بروز بیماری‌های قلبی - عروقی، سکته و بسیاری دیگر از بیماری‌های مزمن می‌شود.
شایان ذکر است که در میان قسمت‌های مختلف کله پاچه، مغز گاو و گوسفند محتوای کلسترول بیشتری دارند؛ به گونه‌ای که مغز گوسفند به‌ اندازه ۸ زرده تخم مرغ کلسترول دارد و جزو مواد غذایی بسیار پرچرب محسوب می‌شود. از این رو کسانی که چربی خون بالایی دارند، کلسترول و اسید اوریک خونشان بالاست و مبتلا به نقرس و ناراحتی کلیوی هستند، باید از مصرف بی‌رویه کله‌پاچه اجتناب کنند.
بر‌خلاف تصور عمومی‌ که کله پاچه را برای افرادی که ناراحتی‌های مفصلی و آرتریت دارند، مفید می‌دانند، محتوای بالای چربی‌های اشباع و ترانس موجود در کله پاچه فرایندهای التهابی موجود در این بیماران را بدتر کرده و توصیه نمی‌شود.
کلام آخر
با در نظر گرفتن اینکه اخیراً تغییراتی از جمله مصرف بی‌رویه غذاهای آماده که محتوای چربی، قندهای تصفیه شده و نمک بالایی دارند، کاهش فعالیت فیزیکی و غیره در شیوه زندگی افراد رخ داده است و این تغییرات زمینه‌ساز بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن شده‌اند، از این رو رعایت رژیم غذایی صحیح از طریق افزایش مصرف سبزی‌ها و میوه‌های تازه و غلات کامل سبوسدار و کاهش مصرف گوشت‌های قرمز و مواد غذایی پرچرب مفید خواهد بود. مصرف بی‌رویه کله پاچه بخصوص در مناطق سنتی که عادت به مصرف هفتگی این غذا دارند بدلیل مضراتی که ذکر شد توصیه نمی‌شود.
منبع: صبحانه آنلاین


لطفاً نظر خود را درباره این مطلب بنویسید:
نام :


پست الکترونیکی :


نظر شما : *