پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403
  • شورا و شهر
  • شماره خبر: 9607358
  • 18 آذر 1397
  • 12:40
  • امتیاز:5/4
  • امتیاز شما
با تدبیر شهردار کرمان، حقوق معوق کارکنان شهرداری پرداخت و به‌روز شده است/ پروژه‌های نیمه‌تمام در حال اجراست

رییس شورای اسلامی شهر کرمان در دیدار اعضای شورا با استاندار کرمان:

با تدبیر شهردار کرمان، حقوق معوق کارکنان شهرداری پرداخت و به‌روز شده است/ پروژه‌های نیمه‌تمام در حال اجراست

رییس شورای اسلامی شهر کرمان در دیدار اعضای شورا با استاندار کرمان، از تلاش‌های شهردار کرمان در جهت پرداخت حقوق معوق کارکنان شهرداری و اجرای پروژه‌های نیمه‌تمام، تشکر کرد.

به گزارش کرمان‌آن‌لاین، محمد فرشاد، با بیان این‌که شورای اسلامی شهر کرمان در دورۀ پنجم سعی کرده با همدلی، رویکرد کارشناسانه و علمی به مسایل شهر داشته باشد، گفت: تاکنون تلاش کرده‌ایم با همراهی اعضای شورای اسلامی شهر و همکاری شهردار کرمان، وظایف شهرداری به بهترین نحو انجام و مشکلات شهر و شهرداری نیز برطرف شود.

وی با اشاره به اولویت‌بندی فعالیت‌ها در شورای اسلامی شهر و شهرداری کرمان گفت: پرداخت حقوق معوق کارکنان شهرداری، یکی از اولویت‌ها بود که خوشبختانه با تدبیر شهردار کرمان، حقوق کارکنان به‌روز شده است؛ ضمن این‌که پروژه‌های نیمه‌تمام شهر کرمان هم در حال اجراست.

وی افزود: دو پروژۀ مهم شهر کرمان شامل محورهای شرقی-غربی کوثر و مطهری که در طرح تفصیلی شهر هم دیده شده، در دستور کار قرار دارد.

رییس شورای اسلامی شهر کرمان با اشاره به تأکید اعضای شورا بر در نظر گرفتن مسایل فرهنگی اجتماعی پروژه‌های شهری گفت: تأکید اعضای شورا این است که تمام پروژه‌های عمرانی، پیوست ارزیابی اجتماعی و فرهنگی داشته باشند؛ ضمن این‌که در پروژه‌های در دست اجرا هم تا جایی امکان دارد، این مسایل مد نظر قرار گیرد.

فرشاد با اشاره به انتخاب شهردار کرمان گفت: از بین پنج نفری که به شورای اسلامی شهر کرمان برنامه ارایه کردند، بهترین و جامع‌ترین برنامه توسط مهندس عالم‌زاده ارایه شد و درنهایت ایشان با حداکثر آرا به‌عنوان شهردار کرمان انتخاب شدند.

وی افزود: خوشبختانه طی این مدت وقتی شهرهای هم‌تراز کرمان را رصد می‌کنیم، شهردار کرمان عملکرد بهتری داشته که باید از خدمات شهردار و همکارانش تشکر کنیم.

 

ضرورت اجرای مصوبۀ شورای برنامه‌ریزی استان مبنی بر تخصیص بودجه به شهرداری‌ها

محمدجواد کامیاب، رییس کمیسیون عمران و حمل‌و‌نقل شورا نیز با بیان این‌که 70 درصد ساکنان روستاهای هم‌جوار کرمان و شهرهای استان از خدمات شهر کرمان استفاده می‌کنند، گفت: در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مصوب شده بود که 10 درصد از بودجۀ تملکی استان، در اختیار شهرداری‌ها قرار گیرد و 50 درصد این میزان نیز به شهرداری کرمان پرداخت شود؛ بنابراین، اگر این مصوبه دوباره اجرا شود، کمک قابل توجهی به شهرداری‌ها به‌ویژه شهرداری کرمان خواهد کرد.

 

کارها بر مدار کارشناسی باشد، استان به بالندگی بیشتر می‌رسد

رامین ارجمند کرمانی، رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورا هم با اشاره به سخنان استاندار کرمان در جلسۀ معارفه مبنی بر این‌که کارها باید بر مدار کارشناسی و تخصصی باشد، گفت: اگر کارها در مسیر تخصصی و کارشناسی پیش برود، شاهد بالندگی بیشتر استان خواهیم بود که با توجه به این‌که استاندار کرمان از جامعۀ متخصصان و دانشگاهی است، این اتفاق دور از ذهن نیست.

 

ساختمان‌های بافت فرسوده بیمه همگانی زلزله شوند

منصور ایرانمنش، عضو شورای اسلامی شهر کرمان هم با اشاره به مخاطراتی که شهر و استان کرمان را به‌ویژه در زمینۀ زلزله تهدید می‌کند، گفت: با توجه به این‌که بافت فرسودۀ کرمان آسیب‌پذیر است، باید تدبیری اندشیده شود تا تمام خانه‌های این محدوده از شهر، از بیمۀ همگانی زلزله برخوردار شوند.

وی هم‌چنین بر سرعت‌بخشیدن به اجرای پروژۀ فاضلاب شهر کرمان تأکید کرد.

 

برای مشکلات بهداشتی حاشیه‌نشینان چاره‌اندیشی شود

ماه‌بانو معصوم‌زاده، رییس کمیسیون بهداشت و سلامت شورا هم با بیان این‌که بسیاری از سیاست‌های بهداشتی می‌تواند از استان کرمان شروع شود و نباید منتظر اجرای این سیاست‌ها در سایر استان‌ها و یا پایتخت باشیم، به مشکلات بهداشتی ساکنان حاشیۀ شهر کرمان اشاره کرد و گفت: باید در خصوص حل مشکلات بهداشتی حاشیه‌نشینان چاره‌اندیشی کنیم.

وی با تأکید بر پرهیز از موازی‌کاری دستگاه‌های مختلف اجرایی گفت: برای جلوگیری از مواری‌کاری، به اتوماسیون بین‌بخشی نیاز داریم تا از جلسات دستگاه‌های دیگر در موضوعات مختلف مطلع شویم.

معصوم‌زاده هم‌چنین با بیان این‌که باید به‌دنبال منابع پایدار برای شهر و استان کرمان باشیم، توسعۀ گردشگری را یکی از راه‌کارهای درآمد پایدار دانست و گفت: حمام باغ‌لـله، تنها حمام چهارخزینه‌ای جنوب‌شرق آسیاست که می‌تواند به‌عنوان یک نقطۀ گردشگری جذاب برای شهر کرمان جذب درآمد داشته باشد.

 

پاساژسازی، کارآفرینی و اشتغالی در پی ندارد

علی بهرامی، نایب رییس شورا و رییس کمیسیون اجتماعی، ورزش و جوانان هم با بیان این‌که متأسفانه سیاست‌گذاری‌ها در کرمان به سمت ایجاد فروشگاه‌ها و پاساژهای سنتی پیش می‌رود، گفت: در این راستا سرمایه‌گذار، درصدی پول وارد می‌کند، پول‌های خُرد مردم را جمع می‌کند و پول بیشتری خارج می‌کند؛ درنهایت مغازه‌های خالی در شهر کرمان برجا می‌ماند که هیچ کارآفرینی و اشتغالی در پی ندارند.

وی افزود: باید ببینیم تأثیر کارکرد بناها در حال و آیندۀ شهر کرمان چیست و بر آن اساس تصمیم بگیریم.

 

ضرورت استفاده از ظرفیت بانوان

زهرا ایرانمنش، رییس کمیسیون فرهنگی، هنری و بانوان شورا هم با اشاره به کم‌رنگ شدن مسایل اخلاقی در دانشگاه‌ها، بر پرداختن به مشکلات مختلفی که در دانشگاه‌ها وجود دارد، تأکید کرد.

وی هم‌چنین با بیان این‌که چرا کرمان باید با این حجم زیاد حضور اتباع افغانی روبه‌رو باشد، گفت: وجود اتباع بیگانه در کرمان، مشکلاتی برای این استان ایجاد کرده که باید برای آن چاره‌اندیشی کنیم.

ایرانمنش هم‌چنین تصریح کرد: پرداختن به موضوع بانوان در کرمان، فقط در حد شعار است و علی‌رغم ظرفیتی که بانوان کرمانی دارند، از این ظرفیت در پست‌های مدیریتی استفاده نمی‌شود؛ ضمن این‌که در زمینۀ مراکز فرهنگی و تفریحی برای بانوان نیز با کمبود مواجه هستیم.

 

ضرورت ترسیم نقشۀ مدون برای توسعۀ گردشگری

سیدمحمدرضا میرحسینی، رییس کمیسیون گردشگری و اصناف شورا هم با بیان این‌که با توسعۀ گردشگری، دغدغه و نگرانی اصناف برطرف می‌شود، گفت: توسعۀ گردشگری، در اشتغال‌زایی تأثیرگذار است؛ بنابراین، باید در این زمینه نقشۀ راه مدونی ترسیم کنیم.

وی به دغدغه‌های فعالان گردشگری اشاره کرد و گفت: علی‌رغم ظرفیت‌های کرمان در زمینۀ گردشگری، اما این شهر و استان از برخی امکانات حداقلی برخوردار نیست.

میرحسینی به برقراری پروازهای خارجی، به‌عنوان یکی از خواسته‌های فعالان گردشگری اشاره کرد.

وی هم‌چنین گفت: یکی از مشکلات گردشگری این است که کرمان را خوب معرفی نکرده‌ایم.

 

مشارکت شهروندان و صنوف، لازمۀ داشتن بودجۀ واقعی در شهرداری

حسین چناریان، رییس کمیسیون برنامه، بودجه، منابع پایدار و حقوقی شورا نیز با بیان این‌که هیچ‌وقت رابطۀ علمی بین برنامه و بودجۀ شهرداری کرمان حاکم نبوده است، گفت: در شورای پنجم تلاش شده نظم و چارچوبی به بودجۀ شهرداری کرمان داده شود.

وی با اشاره به تحقق بودجه در شهرداری کرمان گفت: در شش‌ماهۀ نخست امسال، حدود 47 درصد از بودجۀ شهرداری محقق شده است؛ بنابراین، با شرایطی که در زمینۀ بودجۀ شهرداری داریم، امکان رساندن کرمان به جایگاه واقعی‌اش وجود ندارد.

چناریان با بیان این‌که تاکنون لوایح عوارضی شهرداری، با نگاه سلیقه‌ای مصوب می‌شده است، تصریح کرد: بسیاری از عوارض صنوف کرمان، از شهرهای رفسنجان و سیرجان کمتر است.

وی مشارکت همه‌جانبه ازسوی شهروندان و صنوف مختلف را لازمۀ داشتن بودجۀ واقعی و همه‌جانبه در شهرداری کرمان را دانست.

 

ضرورت سرعت‌بخشیدن به بهره‌برداری از آرامستان جدید

علی خدادادی، رییس کمیسیون خدمات شهری شورا هم با بیان این‌که تمام شهروندان با خدمات شهری سر و کار دارند، گفت: در خدمات شهری، با موضوعات مختلفی روبه‌رو هستیم، اما یکی از مهم‌ترین موضوعات، آرامستان کرمان است؛ چراکه مسجد صاحب‌الزمان (عج‌الله‌فرجه) جای زیادی برای دفن اموات ندارد؛ بنابراین، آرامستان جدید باید هرچه سریع‌تر به بهره‌برداری برسد.

وی افزود: تأمین آب و برق، از مشکلات آرامستان جدید است که برای تأمین آب، مجوز حفر دو حلقه چاه به شهرداری کرمان داده شده، اما با توجه به اعتبارات محدود شهرداری کرمان، برای تأمین برق آرامستان با مشکل مواجه هستیم.

رییس کمیسیون خدمات شهری شورا هم‌چنین با اشاره به مصوبۀ دولت در سفر استانی رییس‌جمهور به استان کرمان مبنی بر پرداخت 50 میلیارد تومان ازسوی دولت به شهرداری کرمان برای سرعت‌بخشیدن به پروژه‌های شهری کرمان، خواستار پیگیری این مصوبه شد.

   

  

شهردار کرمان تأکید کرد:

ضرورت تخصیص مالیات بر ارزش افزوده براساس جمعیت واقعی

شهردار کرمان بر تخصیص مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری کرمان براساس جمعیت واقعی تأکید کرد.

به گزارش کرمان‌آن‌لاین، سیدمهران عالم‌زاده در دیدار اعضای شورای اسلامی شهر کرمان با استاندار کرمان با بیان این‌که علاوه بر شهروندان کرمانی، افرادی که در حاشیۀ شهر و روستاهای حومۀ کرمان زندگی می‌کنند و حتی شهروندان سایر شهرهای استان، از خدمات شهر کرمان به‌عنوان مرکز استان بهره‌مند می‌شوند، گفت: مالیات بر ارزش افزوده، براساس جمعیت 600 هزار نفریِ سرشماری به شهرداری کرمان تخصیص داده می‌شود؛ درحالی‌که با احتساب افرادی که از خدمات مرکز استان بهره‌مند می‌شود، مالیات بر ارزش افزوده باید براساس جمعیت 800 هزار نفری به شهرداری کرمان پرداخت شود.

وی افزود: علاوه بر خدماتی که مردم نقاط دیگر از شهر کرمان می‌گیرند، آتش‌نشانی و اتوبوس‌رانی کرمان هم به حومۀ شهر خدمت‌رسانی می‌کنند که این خدمات نیز باید دیده شود.

شهردار کرمان هم‌چنین ضمن تشکر از همراهی اعضای شورای اسلامی شهر کرمان گفت: هریک از اعضای شورا، به‌عنوان یک یار و همراه، در کنار شهردار هستند و تمام لوایحی که به شورا می‌رود، پس از کار کارشناسی، مصوب می‌شود.

عالم‌زاده بر تعامل دستگاه‌های مختلف با شهرداری هم تأکید کرد و گفت: برخی دستگاه‌ها بر ضوابط دورن‌بخشی خود تأکید دارند و به‌دنبال توقیف حساب‌های شهرداری می‌روند؛ درحالی‌که مسایل و مشکلات باید از طریق استانداری حل شود.

وی هم‌چنین با تأکید بر رویکرد شهروندمحوری گفت: باید رویکرد شهروندمحوری را ریل‌گذاری و پایه‌گذاری کنیم تا شوراهای بعدی و شهرداران آینده نیز از زیرساختی که در این زمینه ایجاد می‌شود، استفاده کنند.

شهردار کرمان به مشکلات مختلف شهرداری و کمبود منابع هم اشاره کرد و گفت: آنچه که در این دوره کار را راحت‌تر و تسهیل می‌کند، متانت و صبوری مردم کرمان است که کمک می‌کند بتوانیم سطح خدمت‌رسانی را افزایش داده و پروژه‌ها را به سرانجام برسانیم.

محمدرضا احمدی  

0