شهردار کرمان، از تلاش برای حفظ پوشش گیاهی، منطقه «شیوشگان»، «قلعه دختر» و «قلعه اردشیر» و محور شماره یک، با همکاری فعالان مدنی، خبر داد.
به گزارش کرنا، شهردار کرمان، در جلسهای که با حضور مسئول هماهنگی معاونتها، مناطق و سازمانهای شهرداری، معاون خدماتشهری شهردار و دیگر مسئولان شهری بهمنظور تعیین محور گردشگری کوههای صاحبالزمان(عج) با تأکید بر حفظ و پوشش طبیعی منطقه برگزار شد، از پیشنهادهای ارائهشده ازسوی فعالان مدنی برای حفظ پوشش گیاهی منطقه شیوشگان در کوههای صاحبالزمان(عج) استقبال کرد و گفت: استفاده از تجربیات کارشناسان فضای سبز در این زمینه نیز میتواند راهگشا و موثرتر باشد.
سعید شعرباف، با اشاره به تنوع گونههای گیاهی در این منطقه افزود: برای حفظ پوشش گیاهی کوههای صاحبالزمان(عج) دغدغه داریم، اما تأثیر عوامل اقلیمی و انسانی بر این منطقه را بهعنوان واقعیت نیز، باید بپذیریم.
وی با اشاره به اینکه شهرداری از طرح پیشنهادی فعالان مدنی برای کاشت گونههای طبیعی در شیب شمالی مسیر «خاک سرخ» بهسمت «طاق علی» با مشخصکردن محدوده اجرا، استقبال میکند، ادامه داد: پیشنهاد میشود در قسمتی از کار بهصورت سنگچینی و در محدودۀ مشخصشده، کاشت انجام شود.
شهردار کرمان، طرح پیشنهادی را در نوع خود خاص و مستلزم بررسی بیشتر ذکر و خاطرنشان کرد: همکاری مجموعههای مردمی، ما را به هدف نهایی نزدیک میکند؛ بنابراین، میتوانیم از فعالان محیطزیست برای کاشت گونههای گیاهی استفاده کنیم.
در ادامه، معاون خدماتشهری شهردار کرمان، از انتقال آب کافی به مجموعه پردیسان قائم(عج) برای کاهش دوره آبیاری خبر داد و گفت: قصد داریم با کاشت درخت تا پیست موتورسواری، فضای سبز پردیسان قائم(عج) را افزایش و با هماهنگی منابعطبیعی کاشت گونههای گیاهی را در دستور کار قرار دهیم.
محمود ایرانمنش، دغدغه فعالان مدنی برای کاشت گونههای گیاهی را بهجا دانست و پیشنهاد داد برای حفظ و احیای پوشش گیاهی، کار بهصورت پایلوت در یک منطقه شروع شود.
وی با بیان اینکه شهرداری در این خصوص همکاری میکند، افزود: فنسکشیدن برای کاشت گونهها، تبعات اجتماعی دارد و بهتر است محدودۀ کار، با سنگچین جدا شود.
ایرانمنش، با تأیید اینکه بعضی از گونههای گیاهی در حال انقراض هستند، افزود: بهدنبال راهکار هستیم؛ بنابراین، سعی داریم با کاشت درخت، پاکوبها را کمتر کنیم.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان هم، با تأکید بر اینکه گونههای گیاهی با شرایط سازگاری محیطی، انتخاب کردیم، بر لزوم آبیاری گیاهان طبیعی در این طرح پیشنهادی تأکید کرد.
یدالله علیزاده، با اشاره به خشکسالیهای اخیر در شهر کرمان، تصریح کرد: گیاهان کاشتهشده به آبیاری نیاز دارند؛ بنابراین، با توجه به لولهگذاری برای فضای سبز پردیسان قائم(عج)، میتوان گونههای طبیعی را نیز نجات داد.
در ادامه زینب نیکنفس، فعال مدنی و احمد پورمیرزایی، کارشناس و محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان، به مشکلاتی چون نحوه آبرسانی به گیاهان، عدم آگاهی مردم از پوشش گیاهی و افزایش پاکوبها، تخریب بخشی از کوه، تغییرات اقلیمی و افزایش چرای دامها و درحال انقراض قرارگرفتن گونههای ارزشمندی چون آنغوزه و آویشن شیرازی اشاره و بر حفظ پوشش گیاهی و تعیین محور گردشگری شیوشگان، تأکید کردند.
لازم به ذکر است؛ در این جلسه با حضور فعالان مدنی، پیشنهاد ایجاد پارک با گونههای گیاهی مطرح و آسیبهای موجود در محور خاک سرخ و طاق علی مورد بررسی قرار گرفت و ازسوی کارشناسان فضای سبز شهرداری درخصوص طرح ارائهشده، اظهار نظر شد.