بامداد امروز سهشنبه ۱۹ تیرماه، شهردار کرمان، بههمراه نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان، مدیرکل راه و شهرسازی استان، محمدصادق تقوی، عضو شورای اسلامی شهر کرمان و برخی مدیران شهری، از اراضی دارای کاربری مذهبی شهر کرمان بازدید کردند.
به گزارش کرنا، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان، در این بازدید، نظارت بر ساخت مساجد و اماکن مذهبی را ضروری دانست و تأکید کرد: مساجد و اماکن مذهبی ابتدا باید توسط افراد خیّر ساخته شود و پس از آن هیأتامنا شکل بگیرد.
حجتالاسلام حسن علیدادی سلیمانی، بر مشخصکردن زمینهای با کاربری مذهبیِ دولتی، توسط ادارهکل راه و شهرسازی استان نیز تأکید کرد.
وی همچنین انعقاد تفاهمنامه بین شهرداری و شورای اسلامی شهر کرمان و نماینده ولی فقیه در استان، درخصوص نحوۀ واگذاری اراضی با کاربری مذهبی را خواستار شد.
شهردار کرمان نیز، در حاشیه این بازدید، از شناسایی اراضی مذهبی و معرفی آنها به خیّران، برای ساخت مسجد و اماکن مذهبی خبر داد.
محسن تویسرکانی، با بیان اینکه شهر کرمان در حوزه اماکن مذهبی، نیازمند بازنگری است، گفت: نیاز است در این خصوص تحولی ایجاد شود که هدف از بازدید امروز نیز، بررسی ابعاد مختلف موضوع بود.
وی افزود: بنابراین، از اراضی تحت اختیار بنیاد خیریه بناهای ماندگار شهرداری که بهعنوان مرکز مذهبی تعریف شدهاند، بازدید و مقرر شد تفاهمنامهای بین شهرداری و دفتر نماینده ولیفقیه در استان منعقد شود.
شهردار کرمان خاطرنشان کرد: اراضی که در طرح تفصیلی بهعنوان مراکز مذهبی تعریف شدهاند، شناسایی و معرفی خواهد شد، اما برای ساختوساز، نیاز است خیّران علاقهمند به همکاری، ازسوی نماینده محترم ولیفقیه در استان و امام جمعه کرمان معرفی، و کار با محوریت نماینده ولی فقیه، انجام شود.
تویسرکانی، با اشاره به اینکه بخشی از اراضی، متعلق به راه و شهرسازی است که در طرح تفصیلی بهعنوان اراضی مذهبی تعریف شدهاند، افزود: مقرر شد ادارهکل راه و شهرسازی، زمینهای دولتیِ با کاربری مذهبی را شناسایی کند و مشخصات کامل آنها را در اختیار شهرداری قرار دهد.
وی افزود: پس از شناسایی و معرفی زمینهای با کاربریِ مذهبی، ساختوساز اماکن مذهبی، با محوریت نماینده محترم ولی فقیه در استان کرمان انجام خواهد گرفت.
شهردار کرمان همچنین با تأکید بر ساخت اصولی مساجد و اماکن مذهبی، درخصوص مساجد و اماکن مذهبی که ساختِ آنها نیمهکاره مانده است، گفت: در گذشته معمولاً هیأتامنای مسجد، متولی ساخت مسجد میشد و بهدلیل اینکه بضاعت مالی کافی نداشتند و از طرفی سازه غیراصولی ایجاد میکردند، ساخت مساجد ناتمام باقی میماند.
تویسرکانی، با تأکید بر اینکه توصیه میشود بانیان خیر با بضاعت مالی، نسبت به ساختوساز مساجد اقدام کنند، گفت: بر این اساس مقرر شد کار را خیّران انجام دهند و هیأتامنای مسجد، پس از ساخت بنا و بهرهبرداری از ساختمان، تشکیل شود.
وی تأکید کرد: متولیان ساخت مسجد، باید ابتدا برای گرفتن پروانه ساختمانی و ارئه طرح به شهرداری اقدام کنند و سپس کار ساختوساز را انجام دهند.